Handleiding Token

Software token

Doorloop de volgende stappen om het software token eenmalig te registreren:

• Download en installeer de ‘Microsoft Authenticator’ op je telefoon. Let op, andere applicaties werken niet.
• Ga naar https://token.zone.college. Let op! Doe dit niet op je telefoon, maar op een ander apparaat.
• Log in met je inlognaam en wachtwoord.
• Kies bij ‘Methode’ voor ‘Mobiele app’.
• Klik op ‘Activeringscode genereren’.
• Voeg in de Microsoft Authenticator app een account toe en scan de QR-code (streepjescode).
• Klik vervolgens op ‘Nu verifiëren’.
• Er verschijnt een melding op je telefoon. Kies 'goedkeuren'

Hardware token

Doorloop de volgende stappen om het token eenmalig te registreren:

• Log in met je inlognaam en wachtwoord.
• Kies bij ‘Methode’ voor ‘OATH-token’.
• Vul bij ‘Serienummer’ het 13-cijferige nummer in dat te vinden is op de achterkant van het token.
• Vul bij ‘Code’ de code in die te zien is wanneer je op de knop aan de voorkant drukt.
• Klik vervolgens op ‘Verifieer OATH-token’.
• Wanneer dit gedaan is ziet u een scherm waar staat dat het token is geregistreerd

Mocht u hier nog vragen over hebben dan kunt u terecht bij de ICT Servicedesk.

Deze is te bereiken op 088-2620999 (optie 1) of via ictservicedesk@zone.college